Mark Baanders wil baby; documentaire over kinderwens als homo

Mark Baanders wil een baby; alleen is het voor de presentator van PowNed niet zo eenvoudig om jong vader te worden. Hij is namelijk homoseksueel. In de driedelige documentaire reeks Baanders Wil Een Baby onderzoekt hij zijn kinderwens en verkent hij elke mogelijkheid om zijn droom om jong vader te worden werkelijk te laten worden. Een heel persoonlijke documentaire reeks, want vlak voor de opnames strandt de relatie van Mark Baanders. Baanders Wil Een Baby telt drie afleveringen, die je kijkt vanaf dinsdag 22 oktober om 21.45 uur bij PowNed op NPO3.

Mark Baanders wil een baby

Het idee voor de documentaire reeks Baanders wil een baby is er al op het moment dat de PowNed presentator nog een relatie heeft. Helaas loopt hun relatie op de klippen vlak voor de opnames beginnen. Als single homo met een kinderwens een kind krijgen, is nog lastiger. Maar het doet niets af aan de kinderwens van Mark Baanders. Hij wil een kindje. Maar niet iedereen ziet dat zitten. Zelfs vanuit zijn eigen omgeving ondervindt de presentator nogal wat weerstand. In de documentaire zien we dat hij een draagmoeder bezoekt. En hij onderzoekt of kinderen ook zonder moeder kunnen opgroeiend.

Lees ook het interview: Draagmoeder verhuurt baarmoeder voor € 35.000,-

Mogelijkheden om kindje te krijgen als homoseksueel

De weg naar het vaderschap wordt nog hobbeliger als je homoseksueel bent, ontdekt Mark Baanders. De overheid heeft namelijk een adoptiestop. Toch laat de presentator zich ook daar niet door uit het veld slaan. Hij gaat op zoek naar alternatieven, zoals co-ouderschap.

Kinderwens in Amerika vervullen?

Hij richt tevens zijn blik op de Verenigde Staten. Terwijl in Los Angeles commerciële opties voor homokoppels tegen grof geld worden aangeboden, stuit Mark Baanders in Nederland juist op ouderwetse en beperkende regelgeving die zijn wens om jong vader te worden in de weg staat. In de volgende afleveringen, zien we hier meer over.

Eerder op tv: Annemie Struyf volgt draagmoeders en wensouders voor tv-programma

Commercieel draagmoeder in Verenigde Staten

In de volgende afleveringen verdiept Mark zich in commercieel draagmoederschap in de Verenigde Staten en bezoekt hij een bevriend Belgisch homostel dat via deze weg een gezin heeft weten op te bouwen. Nieuwsgierig en vastberaden reist hij af naar L.A. om de commerciële kant van draagmoederschap en eicel-donatie te verkennen. Daar komt hij erachter hoe complex en kostbaar een route als deze kan zijn. Terug in Nederland neemt Mark een belangrijke beslissing over zijn toekomst als vader.

Baanders Wil Een Baby gemist?

Baanders Wil Een Baby kijk je vanaf dinsdag 22 oktober om 21.45 uur bij Powned op NPO 3. Terugkijken kan via NPO Start en NPO Plus. Woon je nu niet in Nederland, dan lees je in dit uitgebreide artikel hoe terugkijken toch mogelijk is.

Pexels – /photo/grayscale-photo-of-person-holding-feet-and-hands-1912359/ – pexels-alexandro-david-871783-1912359

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 22, 2024 /