3D-beeld: stijlvolle manier om zwangerschap blijvend vast te leggen

Wil je een blijvende herinnering aan je zwangerschap, verdiep je dan eens in de mogelijkheden om een 3D-beeld te laten maken. Zelf heb ik bijvoorbeeld heel weinig buikfoto’s en op een gipsafdruk van mijn buik zat ik ook niet te wachten. Over 3D-beeldjes heb ik zowel voor als tijdens mijn zwangerschappen niets gehoord. Spijtig, want als ik die beeldjes zie, vind ik dat wel een stijlvolle manier om je zwangerschap blijvend vast te leggen.

3D-beeld zwangerschap

Bij BellySisters hebben ze hiervoor verschillende mogelijkheden. Ze maken bijvoorbeeld zwangerschapsbeeldjes in verschillende formaten, met én zonder armen en van diverse materialen. Daarnaast zijn ze de eerste in Nederland die echobeelden maken in kunststof en 100% gegoten brons. Maar je kunt ook kiezen voor een beeldje van jou en je pasgeboren baby. En wat ik zelf mooi vind, is dat ze ook stil staan bij dat het niet altijd goed gaat. Ze kunnen namelijk ook herdenkingsbeeldjes maken. BellySisters heeft een vestiging in Nederland (Alkmaar) en in België (Schoten).  

Exclusief

Wat mij opvalt als ik de beeldjes van de BellySisters bekijk, dan is dat dat ze er ontzettend mooi uitzien. Je ziet gewoon dat dit vakwerk is. En ja, daar hangt dan een prijskaartje aan. Een beeldje met je kindje heb je vanaf 1025,- euro. Het Classic Sister beeld al vanaf 285,- euro. Wil je een echobeeld, dan begin je vanaf 435,- euro. Ik snap heel goed dat dat misschien niet voor iedereen is weggelegd. Maar je kunt – als mensen vragen wat je cadeau wil in verband met de komst van je kindje – ook aangeven dat je graag geld wilt, omdat je zo’n bijzonder beeld van jou en je kindje wil. En voor wie een babyshower gaat organiseren; het is natuurlijk ook geweldig om zo’n zwangerschapsbeeldje cadeau te doen. Als je met zijn allen geld bij elkaar legt, is het – zeker bij grotere groepen – helemaal niet zo duur.

Goed om te weten: Je kunt het beeldje in twee delen betalen. De eerste helft tijdens de afspraak, het overige bedrag nadat het beeldje klaar is (minimaal 12 weken).

Zwangerschapsbeeld, echobeeld of juist beeld met baby?

Stel dat ik zwanger zou zijn, dan denk ik dat ik nu zou kiezen voor een beeldje van mij en de baby. Ik had persoonlijk niet zo veel met mijn zwangere buik. Dat is ook de reden dat ik amper buikfoto’s heb van beide zwangerschappen. Wat mij aan de andere kant ook mooi lijkt, is dat je een buikfoto maakt en dan een vader en baby beeldje. Zo heb je echt een stijlvolle collectie van jouw gezin in beeld. Krijg je dan een derde kindje, dan zou je die vast kunnen leggen met een moeder en kind beeld. Eén ding is wel belangrijk: denk hier zelfs al voor een eventuele zwangerschap over na. Want er zit natuurlijk wel wat tijdsdruk bij de keuze voor zo’n beeld. 

Hieronder zet ik op een rijtje waar je rekening mee moet houden:

  • Zwangerschapsbeeld: Als je een zwangerschapsbeeld wil, plan dan een afspraak tussen week 32 en 36 van de zwangerschap. De afspraak vindt plaats in het BellySisters Experience centrum in Nederland (Alkmaar, Noord-Holland) of België (Schoten, Antwerpen). 
  • Echobeeld: Maak een afspraak bij een bij BellySisters aangesloten echopraktijk. Voor het mooiste resultaat is het belangrijk om de 3D echo te laten maken tussen week 10 en week 30 van de zwangerschap. Je kunt kiezen uit een online of offline afspraak waarbij je het echobeeld digitaal bekijkt met één van de Sisters en waarbij je een keuze kunt maken uit de verschillende uitvoeringen.
  • Pasgeboren baby in beeld: Maak een afspraak binnen twee maanden na de geboorte van jouw kindje. De scan dagen voor deze beelden zijn op maandag en dinsdag in de ochtend of middag. Ook hier geldt dat je een afspraak kunt maken in Alkmaar of Schoten.

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 14, 2024 /