Axel Daeseleire en Ruben Nicolai zoeken naar erfgenamen op tv

Axel Daeseleire en Ruben Nicolai zijn in hun programma op zoek naar erfgenamen. In Nederland heet het programma De erfgenaam en zendt RTL4 nu het vierde seizoen uit. In België heet het Erfgenaam Gezocht en is Axel Daeseleire voor VTM met het derde seizoen bezig. Dit is echt zo’n programma, waarbij je ontdekt hoe complex sommige familiebanden zijn. Maar ook een goed moment om zelf eens stil te staan bij je nalatenschap (zeker als je geen kinderen hebt).

Axel Daeseleire is zelf kinderloos en vertelde eerder over zijn twijfels.

Erfgenaam gezocht

Wat als er een vergeten fortuin op je ligt te wachten? In het Vlaamse Erfgenaam Gezocht van VTM gaat Axel Daeseleire met de hulp van notaris Carol Bohyn weer op zoek naar verschillende erfgenamen in binnen- en buitenland, om hun erfenis alsnog te overhandigen. De presentator – die ook te zien is bij Play4 met Axel in Amerika – start zijn speurtocht bij de overledenen zelf. Wie waren ze? Wat zijn hun levensverhalen? Wie heeft hen nog gekend? Die puzzelstukjes brengen hem op het spoor van familieleden én mogelijke erfgenamen. Elke ontdekking leidt tot ontroerende, verrassende en soms komische familieverhalen. Aan het einde van de rit rest er slechts één vraag: vindt het verborgen fortuin uiteindelijk toch zijn weg naar de rechtmatige erfgenamen?

Nalatenschap regelen of erfenis opeisen

Axel Daeseleire vertelt: “‘De inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen zijn dit jaar met de helft gedaald’, staat er in de krant te lezen, en daar heb ik blijkbaar onrechtstreeks een rol in gespeeld. Dankzij Erfgenaam Gezocht beseffen mensen dat het wel degelijk kan lonen om hun nalatenschap te regelen of hun erfenis toch op te eisen, zelfs als ze verwachten dat er weinig te halen valt. Ook dit seizoen bijt ik me weer vast in indrukwekkende cases in de hoop nog meer mensen wakker te maken. Wie dacht dat hij al veel gezien had, heeft het mis. Erfgenaam Gezocht belooft nóg meer te verrassen en te verbazen!”

Terugkomen op verwerping erfenis

Het derde seizoen van Erfgenaam Gezocht telt tal van bijzondere zaken. Zo ook de emotionele case rondom Linda Dehamers. Ze stapte in 1995, op 59-jarige leeftijd, uit het leven. Linda was de eigenares van twee winkels, maar bleek een hoop schulden te hebben. Toch ligt er nog steeds een erfenis te wachten bij de Belgische staat. Axel komt te weten dat ze nog een zoon Michael heeft, die op aanraden van de notaris destijds de erfenis weigerde. “Je kan binnen de dertig jaar terugkomen op de verwerping van een erfenis”, begint Axel. “Er zijn schulden en dat is wel wat, maar er is ook nog een huis.”

Wil je dit programma in Nederland kijken? Ik leg hier uit hoe je Vlaamse tv in Nederland (terug)kijkt.

De Erfgenaam

In Nederland is inmiddels seizoen 4 van De Erfgenaam met Ruben Nicolai en Klaas Zondervan van start. Ook deze reeks telt weer tal van bijzondere verhalen. Ik weet niet of jullie het programma kijken. Dat hoeft ook helemaal. niet, maar ik raad wel aan om eens stil te staan bij wie jouw erfgenaam is of jouw erfgenamen zijn. Lees hier meer over De Erfgenaam en Erfgenaam Gezocht.

Foto: VTM bij Erfgenaam Gezocht seizoen 3

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 1, 2024 /