Ooit Vrij volgt leven van gevangen achter en na de tralies

Ooit Vrij seizoen 4 volgt het leven van gevangen achter de tralies en hun leven er na. Dit seizoen wordt er gefilmd in Dendermonde, Haren en Hoogstraten. Verder zien we de opleiding bewakend personeel en zijn we bij U-Turn in Antwerpen, waar jongeren van 18 tot 30 jaar worden begeleid na meerdere zware delicten. Het programma Ooit Vrij is iedere maandag – vanaf 2 september – om 21.15 uur te kijken op Play4 en GoPlay.

Ik deel deze tv-tip op Twijfelmoeder, omdat er door heftige gebeurtenissen om je heen natuurlijk ook twijfel kan zijn over of je – in deze wereld – de stap durft te zetten. Dan is het soms goed om juist wat achtergrond informatie te krijgen over wat er ook speelt in de maatschappij. In Nederland gaat vanavond ook tbs: aan de andere kant van start.

Ooit Vrij

Vanaf maandag 2 september kijkt Ooit Vrij seizoen 4 mee achter de muren van het gevangeniswezen. Net als in de vorige seizoenen volgt de documentairereeks het leven achter de tralies, maar zet het programma ook samen met de gedetineerden de eerste stappen richting vrijheid. Op uitgaansvergunning of penitentiair verlof. Naar de strafuitvoeringsrechtbank. Op zoek naar de juiste hulp voor een verslavingsproblematiek. En, in sommige gevallen, mee naar huis. Want 99% van alle gedetineerden komt Ooit Vrij. ​ ​

Een moeder van een jongen met een strafblad deed eerder op Twijfelmoeder haar verhaal: Moeder vertelt over verslaafde, criminele zoon en doodsbedreigingen.

Gevangenissen Ooit Vrij

Dit seizoen filmt de reeks in Dendermonde, Haren, de open inrichting van Hoogstraten en geeft Ooit Vrij ook voor de eerste keer ook een unieke blik achter de schermen van de opleiding bewakend personeel. Daarnaast volgen de camera’s gesprekken bij de Antwerpse organisatie U-Turn. Zij begeleiden jongeren tussen 18 en 30 jaar die meerdere zware delicten pleegden en o.a. vrijkomen met een enkelband. ​ 

Aflevering 1 

In de nieuwe gevangenis van Dendermonde onthaalt directeur Marieken een man met een zwaar detentieverleden. Ze hoopt dat hij in Dendermonde een nieuwe start kan maken. In de gevangenis van Haren verblijven veel gedetineerden die opgepakt werden op de luchthaven van Zaventem voor drugssmokkel. Een Canadese vrouw hoopt op een vervroegde vrijlating en werkt aan haar aanvraag met maatschappelijk werkster Fien.

Ooit Vrij gemist?

Ooit Vrij elke maandag vanaf 21.15 uur beschikbaar op GoPlay en Play4GoPlay kun je in Nederland gebruiken met een VPN Verbinding. Ik leg hier uit hoe je Vlaamse tv in Nederland kijkt.

Foto: Play4

Twijfel jij over je kinderwens?

september 2, 2024 /