Eva Jinek: moeder van twee kinderen mét eigen talkshow

Eva Jinek is wat mij betreft een mooi voorbeeld van een vrouw, die laat zien dat je je ambities kunt waarmaken als moeder. De talkshowhost die in het verleden veel vragen over haar kinderwens kreeg, is inmiddels moeder van twee kinderen. Vanaf vanavond is ze dagelijks op NPO1 te zien met de talkshow EVA.

Talkshow EVA

Wil jij met energie worden bijgepraat over de dag? Het nieuws begrijpen, maar ook geraakt worden door bijzondere verhalen en waanzinnige optredens? Vanaf 2 september is de nieuwe talkshow Eva er.  Eva Jinek keert zo weer terug als talkshow host, maar deze keer wel op een beter tijdstip, namelijk 19.05 uur. Dat is voor haar beter te combineren met het gezinsleven. Eva Jinek is inmiddels moeder van twee kinderen.

Eva Jinek & AVROTROS

Dat Eva Jinek ging samenwerken met AVROTROS voor minimaal vier jaar werd in juli 2023 al bekendgemaakt. Op dat moment was ze hoogzwanger van haar tweede kindje. “Toen AVROTROS me vroeg terug te keren naar de publieke omroep om samen met hen een programma te ontwikkelen waarin ik zowel mijn journalistieke kant maar vooral ook mijn hart voor cultuur een plek kan geven, werd ik meteen enthousiast. We hebben heel veel zin om de kijker daar straks mee te inspireren. Op een later moment gaan we de plannen voor onze samenwerking in detail uitwerken, maar eerst komt mijn baby en daar kijk ik nu natuurlijk heel erg naar uit.”

Eva Jinek & kinderen

Over Eva Jinek schreven we eerder al: Eva Jinek en de vragen naar haar kinderwens… Maar ze maakte ook een programma over het moederschap, namelijk Eva Jinek: eerlijke kijk op modern moederschap. Zelf heeft Eva Jinek twee kinderen: zoon Pax en dochter Salo. Die laatste kreeg ze op haar 45ste; zoontje Pax werd geboren toen ze 40 was.

Twijfels over tweede kind

Wist je dat Eva Jinek heeft getwijfeld over een tweede kindje. In Nouveau zei ze: “Maar ik ben óók al 42. Dus als ik wist dat ik gezond kon blijven én nog een baby als Pax zou krijgen, was de keuze veel makkelijker geweest.” De bevalling en zwangerschap van haar eerste kind waren een flinke beproeving; zo had ze zwangerschapsvergiftiging. Ze beviel met een keizersnede, maar is daarna nog twee keer opgenomen geweest, omdat het zo slecht met haar ging. Vertelde ze in datzelfde interview.

Twijfel jij over een tweede (of derde) kindje, komt dan bij de speciale Facebook-groep. Hier lees je er meer over: Twijfelen over tweede kind.

Foto: AVROTROS – William Rutten

Twijfel jij over je kinderwens?

september 2, 2024 /