Documentaire All Inclusive Love: slechte vakantieliefde

Mijn blog Twijfelmoeder gebruik ik niet alleen om artikelen te delen over kinderwens twijfels, maar ook om tv-programma’s en documentaires te tippen die jou misschien kunnen helpen. Soms kunnen er namelijk dingen in je leven gebeurd zijn, die veel impact hebben gehad. Zaken die misschien zelfs bijdragen aan het feit dat je het nu lastig vindt om bijvoorbeeld een relatie aan te gaan of moeite hebt met seks. Zo’n documentaire is All Inclusive Love, die je vanavond om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO3 ziet. Over een stiekeme vakantieliefde, die toch niet zo onschuldig bleek.

Documentaire All Inclusive Love

Wat begon als een stiekeme vakantieliefde voor de vijftienjarige Manon, veranderde langzaam in een herinnering waar zij met minder plezier op terugkijkt. Met haar tienerdagboek in de hand neemt Manon de kijker mee terug naar het resort waar ze in de zomer van 2008 met haar ouders op vakantie ging. Daar werd ze verliefd op Hugo, de grote ster van het animatieteam. Hij pakte haar in met mooie woorden en dat ze speciaal voor hem was. Manon voelde zich gezien. Hoewel Hugo veel ouder was dan Manon had hij toch seks met haar. Eerst voelde dat goed, maar langzaam veranderde deze romance in een herinnering waar ze liever niet meer aan terugdenkt. 

Schaduwkant van animatieteam all inclusive hotels

Onbezorgd genieten met het hele gezin, dat is de belofte van all inclusive resorts. De animatieteams zijn in het leven geroepen om hotelgasten te vermaken. Dat doen ze met verve en de animatoren genieten een soort sterrenstatus, iedereen wil met ze op de foto. Maar er zit ook een schaduwkant aan. De leden van het animatieteam zijn niet altijd eerlijk over hun naam en leeftijd, met als risico dat grenzen vervagen en het zelfs kan leiden tot grooming van kinderen.

Over die schaduwkant schreef Dimitri Verhulst zijn nieuwste roman Bechamel Mucho. Lees ‘m niet als het verhaal van Manon een trigger voor jou is. Het boek heeft namelijk wel wat opschudding over veroorzaakt.

3Doc: All Inclusive Love

Wat is er tijdens de vakantie van Manon gebeurd en hoe heeft het kunnen gebeuren? Welke rol speelt de mini-maatschappij van het all inclusive resort waar iedereen mateloos en grenzeloos mag genieten? Manon gaat op zoek naar antwoorden en komt oog in oog met Hugo. 

Terugkijken

3Doc: All Inclusive Love is dinsdag 27 augustus 2024 om 21:20 uur te kijken bij BNNVARA op NPO 3. Na de eerste aflevering van Vier Handen op Eén Buik seizoen 11. Terugkijken kan via NPO Start en NPO Plus.

Foto: BNNVARA

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 27, 2024 /