Vier Handen Op Eén Buik met deze vrouwen in seizoen 11 (2024)

Vier Handen Op Eén Buik is eind zomer 2024 terug met seizoen 11. Vanaf vanavond – dinsdag 27 augustus 2024 – kun je iedere week om 20.20 uur bij BNNVARA op NPO3 kijken naar indrukwekkende verhalen van jonge vrouwen, die een baby verwachten. Zij krijgen support van bekende ouders. In seizoen 11 van Vier Handen Op Eén Buik zijn dat Gaby Blaaser, Vonneke Bonneke, Heleen van Royen, Maria Tailor, Pauline Wingelaar, Saar Koningsberger, Dennis en Stella Weening en Jacomien Zoer.

Vier Handen op Eén Buik (2024)

In Vier Handen Op Eén Buik krijgen jonge vrouwen die een baby verwachten ondersteuning van bekende ouders. Wat als je onverwachts zwanger bent van iemand die je net kent? Hoe pak je het aan als alleenstaande moeder in de kraamtijd en zorg je dat je daarna je leven op de rit houdt? 

Ook interessant om terug te kijken: De pufclub.

Gaby Blaaser en Larissa

Larissa is twintig jaar en werkt als trucker als ze plots rugpijn krijgt en al drie maanden zwanger blijkt te zijn. Ze kent de vader van het kindje pas net en de zwangerschap komt als een complete verrassing. Ze voelt meteen dat ze het graag wil houden. Gaby Blaaser zat destijds in een soortgelijk schuitje. Ook zij raakte in verwachting van iemand die ze maar net kende. Gaby en Larissa blijken meer met elkaar gemeen te hebben dan Larissa op het eerste gezicht dacht. 

Gepest

Larissa vertelt openhartig over moeilijke periodes in haar leven. Als kind werd ze gepest met de wijnvlek in haar gezicht. Dat ging van kwaad tot erger en maakte dat ze op de middelbare school het leven niet meer zag zitten. Gaby Blaaser geeft aan dat ze herkent hoe het is om je te laten beïnvloeden door wat anderen zeggen en dat dat op zo’n moment behoorlijk binnen kan komen. 

Anorexia

Gaby Blaaser: “Ik heb zelf ook meegemaakt dat ik dacht: ‘Nouja, ik ben niet goed genoeg, dus ik moet afvallen’ waardoor ik op een gegeven moment heel erg veel afviel en anorexia had.” Hier vertelde ze ook meer over in Who’s that girl (aka Het Mooiste Meisje Van De Klas VIPS). Ook Larissa stopte met eten en woog op een gegeven moment nog maar 45 kilo. Larissa had niet verwacht dat iemand die zo zelfverzekerd overkomt als Gaby ook zoiets zou hebben meegemaakt. Lukt het Gaby om Larissa over haar naaldenangst heen te helpen voordat de bevalling begint?

Deelnemers Vier Handen Op Eén Buik seizoen 11

Vier Handen Op Eén Buik seizoen 11 is gevuld met bekende moeders én een vader. De tweede aflevering volgt het verhaal van Kadidia (17) die onverwachts zwanger raakt van haar vriend Melvin (18). Het stel is al 3,5 jaar samen en dolblij met de zwangerschap. De relaxte Vonneke Bonneke is er om Kadidia te steunen en brengt naast gezelligheid ook wat rust in de tent.

Zwanger en mentale uitdagingen

Aflevering 3 volgt Larissa (20) die in verwachting is van haar vriend Lorenzo (25). Ze is blij, maar maakt zich ook zorgen. Ze heeft namelijk autisme en veel behoefte aan structuur. Hoe ga je om met een zwangerschap als je zelf te maken hebt met mentale uitdagingen? Schrijfster Heleen van Royen – die daar uit eigen ervaring ook alles over weet – staat haar bij.

Bekende moeders (en vader)

Welke bekende moeders (en vader) we verder zien in het nieuwe seizoen van Vier handen op eén buik? Dat zijn naast Gaby Blaaser, Vonneke Bonneke, Heleen van Royen ook Maria Tailor, Pauline Wingelaar, Saar Koningsberger, Dennis en Stella Weening en Jacomien Zoer.

Stuk voor stuk deelnemers, die ook zo hun eigen verhaal hebben.

  • Maria Tailor wilde al van jongs af aan moeder worden, maar wilde het anders doen dan haar eigen ouders… Die gingen uit elkaar toen ze anderhalf was. Door psychische klachten werd haar moeder meermaals opgenomen in klinieken hierdoor kwam Maria Tailor door de jaren heen in verschillende pleeggezinnen terecht (zo lezen we op Wikipedia). Uiteindelijk is Maria Tailor zelf ook gescheiden.
  • Pauline Wingelaar verloor haar dochtertje Belle; zij werd met 22 weken geboren en heeft 45 minuten geleefd.
  • Saar Koningsberger heeft er dan weer nooit een geheim van gemaakt dat zwanger worden bij haar niet van zelf ging.
  • Jacobien Zeer was zelf 19 toen ze haar eerste kindje kreeg.

Bekijk de promo van dit seizoen op de Twijfelmoeder TikTok.

Vier Handen op Eén Buik gemist

Vier Handen op Eén Buik is vanaf dinsdag 27 augustus 2024 wekelijks om 20.20 uur te kijken bij BNNVARA op NPO3. Terugkijken kan via NPO Start en NPO Plus. Hier vind je ook seizoen 9 en seizoen 10. Woon je nu niet in Nederland, dan lees je in dit uitgebreide artikel hoe terugkijken toch mogelijk is.

Foto: Vier Handen op Een Buik – Gaby Blaaser, Larissa en Maeve – gemaakt door Emily Rosalia.

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 27, 2024 /