Wat doe jij met foto’s van belangrijke herinneringen?

Wat doe jij met foto’s van belangrijke herinneringen? Staat je telefoon er vol mee? Heb je een externe harde schijf vol voor later? Of ben je er juist heel bewust mee bezig. Krijgen de mooiste foto’s een plek in je huis en maak je misschien zelfs fotoboeken. Ik moest voor de vakantie mijn iPhone al opschonen, omdat ik geen opslagruimte meer had. Dus tijd om eens te kijken naar de mogelijkheden. Wat ga ik doen met al die leuke foto’s van onder andere mijn kinderen.

Foto’s

Herinneringen zijn natuurlijk prachtig, maar foto’s maken het ook echt tastbaar. Als je kinderen hebt, pak je ze er nog sneller bij. Zo is de oudste ontzettend nieuwsgierig naar hoe hij er uit zag op de leeftijd van zijn jongere broertje. Dus er wordt heel wat gescrollt door de afbeeldingen. En de foto’s van papa en mama van vroeger zijn natuurlijk ook razend interessant. Dan is het fijn dat de opa’s en oma’s voor fotoboeken en afdrukken hebben gezorgd.  

Canvas

Toch zijn foto’s in een (digitaal) mapje altijd een beetje verstopt en dat vind ik jammer. Daarom hebben we de laatste tijd al meer foto’s een plekje gegeven in onze woonkamer en keuken. Sterker: we zijn zelfs aan het kijken naar een grote foto op canvas. Al is dat ook wel heel lastig kiezen. Want ga je dan juist voor een afbeelding van bijvoorbeeld een reis waar jezelf niet opstaat, maar wel een mooie herinneringen aan hebt. Of kies je toch voor een foto van bijvoorbeeld de kinderen. 

Kinderfoto’s op canvas

In dat laatste geval zou ik graag wat vaker wisselen, want de kids groeien natuurlijk razendsnel. En als ze dan wat groter zijn, kan zo’n – voor mama – schattige babyfoto ook een beetje gênant zijn. Een ander idee is dan om juist met kleinere canvasfoto’s – die in prijs voordeliger zijn – samen een groot beeld te creëren. Waarbij je dus ook wat makkelijker kunt afwisselen. 

Plexiglas

Wat ik daarnaast ook erg gaaf vind, is een foto op plexiglas. Dat ziet er net een tikkeltje strakker uit. En heeft ook wel iets eigens. Voordeel van een foto op plexiglas is dat je ‘m ook buiten kunt hangen. Daarmee is zo’n afdruk ook heel geschikt voor de aankleding van bijvoorbeeld een tuinkamer. Kortom: die hebben we ook nog in overweging.

Aluminium

Al zouden we daar ook kunnen kiezen voor een foto op aluminium. We hebben één van onze trouwfoto’s op een kleiner formaat al op aluminium afgedrukt en dat ziet er echt zo gaaf uit. Voordeel is natuurlijk dat dat materiaal heel robuust en onverwoestbaar is. Ook perfect dus voor de buitenruimte.

Digitaal ordenen…

Tja, en daarnaast moeten we toch ook de foto’s nog eens gaan digitaal ordenen. Of misschien zelfs toch een fotoboek per jaar of vakantie maken. Iets waar de kinderen makkelijker naar kunnen pakken. Hij komt op het to do lijstje… Maar eerst de foto’s in huis. Iedere dag al die mooie herinneringen kunnen zien, lijkt me echt een positieve toevoeging aan het dagelijkse leven. Een huishouden met jonge kinderen kan tenslotte vrij hectisch zijn, maar dan kun je bij het kijken naar die foto toch even genieten van de mooie herinneringen.  

Foto: Pexels – foto/gezellige-woonkamer-met-zolderinterieur-6058236/ – pexels-heyho-6058236.jpg

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 14, 2024 /