Auto vakantie met kinderen: wat neem je mee?

Wat neem je mee als je met kinderen met de auto op vakantie gaat? Tijd om de kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan te verzamelen op mijn blog. Wij gaan namelijk in de zomervakantie eigenlijk altijd met de auto op vakantie. Op een vakantiepark of camping huren we dan een huisje. Dat betekent dat we vaak flink bepakt en bezakt op vakantie gaan.

Inpakken

De belangrijkste tijdswinst – als we met onze kinderen met de auto op vakantie gaan – behalen wij al tijdens het inpakken. We zorgen dat alles van te voren al klaar staat, waarbij we werken met een digitaal notitielijstje waarop we beiden kunnen aangeven wat we hebben ingepakt. Vervolgens verzamelen we al die spulletjes op één plek in de garage of bij de voordeur. Daarbij maken we al onderscheid tussen spullen die in de kofferbak of in de cabine moeten. Mijn man kan vervolgens met wat Tetris-moves alle spulletjes inladen. Wil je nu geen Tetris hoeven spelen, dan kun je ook eens naar auto accessoires als auto reistassen kijken. Je hebt sets die precies bij types auto’s en de daarbij behorende kofferbakruimte passen.

Oppas

Met name kleine kinderen kunnen tijdens dit proces nog wel eens in de weg lopen. Wij hebben de laatste keren daarom steeds voor oppas gezorgd. Of we haalden de kids op bij opvang en bso en vertrokken dan meteen op reis. Of opa en oma kwamen ze entertainen. Dat scheelt ongeduldige snoetjes, die steeds komen vragen ‘of we al gaan’.

En route

Daarna kan de cruise control aan en kunnen we kilometersvreten. Dat is wel het voordeel van op een paar minuutjes van de snelweg wonen. In de cabine heb ik bij mijn voeten altijd een tas staan met drinken (doppers vol water en natuurlijk moet ook de Air Up steeds mee). En ook de snoepjes vergeten we niet. Het is tenslotte vakantie en dan hoort wat mij betreft zo’n onderweg-snoepje er wel bij. Ik moet dan denken aan de Mentos, die mijn zusje en ik snoepten als we weer met de auto op vakantie gingen. Er gingen ook in die tijd altijd rolletjes snoep mee.

Met kinderen in auto op vakantie…

Ga je met kinderen met de auto op vakantie, zorg dan ook voor entertainment. Dan kun je denken aan van die filmschermpjes, die je aan je autostoel bevestigd, maar daar ben ik persoonlijk geen fan van. De iPad gaat hier dan ook zelden mee (en we rijden regelmatig ritten van 2 uur op mijn familie te bezoeken). Nee, de entertainment bestaat bij ons uit knuffels, boeken en bijvoorbeeld zo’n waterspelletje, waarbij je op knopjes moet duwen, zodat de kleine ringetjes in het water gaan zweven. Ik bewaar al die spulletjes nu gewoon in een katoenentas, die bij de voeten van onze oudste staat. Maar je kunt ook denken aan een auto organizer, die je aan je stolen kunt bevestigen. Daar kun je dan boekjes in doen, maar ook drinken en knuffels. En je hebt er zelfs met speciale tablethouders. Ideaal volgens mij als je wat verder gaan reizen, maar wij hebben voor nu nog steeds voor een vakantie in Nederland gekozen.

Foto: Pexels – foto/jongen-in-zwart-wit-jasje-zittend-op-autostoel-6300862/ – pexels-kampus-6300862.jpg

Twijfel jij over je kinderwens?

juli 15, 2024 /