Zina seizoen 2; cast brengt herkenbare thema’s tot leven

Zina seizoen 2 gaat vandaag – dinsdag 1 oktober – om 21.15 uur van start bij KRO-NCRV op NPO3. De cast brengt herkenbare thema’s tot leven. Blijft ondanks onderlinge geheimen en spanningen de sisterhood overeind in deze nieuwe reeks? Het is in ieder geval een serie, die twijfelmoeders absoluut interessant gaan vinden. In dit artikel lees je er meer over.

Zina seizoen 1

Even een korte recap van het eerste seizoen van Zin. In deze reeks stond het verhaal van Amal centraal die het allemaal goed voor elkaar lijkt te hebben, maar haar bruiloft liep uit op de begrafenis van haar verloofde. Één groot fiasco, en haar vriendinnen hadden zo hun eigen problemen. Aan het eind van het eerste seizoen stonden ze op het punt om met zijn vijven naar Marokko te vertrekken vanwege de begrafenis van Lamya’s vader en om hun onoverwinnelijke sisterhood te vieren.

Lees hier meer over de Zina cast.

Zina seizoen 2: Lamya

De vijf vriendinnen worden vertolkt door Asma El Mouden (Lamya), Soumaya Ahouaoui(Amal), Jouman Fattal (Sofia), Dunya Khayame (Nisrine) en Sofia Yousfi (Samira). In dit seizoen staat het verhaal van het personage en influencer Lamya centraal. Haar emancipatie komt in het geding, wanneer ze een man ontmoet. Er lijkt sprake van een huwelijk, maar of dit doorgaat?

Wist je dat actrice Dunya Khayame ook verloskundige is? Ze schreef zelf mee aan De Poli.

Blijft sisterhood overeind?

De andere meiden hebben bovendien hun eigen zorgen; Sofia gaat op zoek naar haar vader, Amal wordt in beslag genomen door haar zwangerschap. Samira laat voorzichtig liefde toe in haar leven, terwijl Nisrine een nieuwe liefde lijkt te vinden maar niet waar ze die verwacht. De onderlinge strijd, menings- en cultuurverschillen zorgen voor spanningen bij de vijf vriendinnen. Blijft de sisterhood overeind? (Dan moet ik zelf denken aan het artikel: En toen kwamen er kinderen: vriendschap 2.0)

Kijktip

Waarom ik de tv-serie Zina tip aan vrouwen die twijfelen over hun kinderwens? Dit is echt een reeks met een diversiteit aan herkenbare thema’s. De vriendinnen gaan hier op hun eigen wijze mee om; ze verschillen van mening, vullen elkaar aan of dagen elkaar uit er anders naar te kijken. (Een andere kijktip voor deze leeftijdscategorie is Dertigers.)

Zina gemist?

Zina is iedere dinsdagavond om 21.15 uur bij KRO NCRV op NPO3 te kijken. Je kunt de afleveringen ook terugkijken via NPO Start en NPO Plus. Hier vind je zowel het eerste als het tweede seizoen compleet. Woon je nu niet in Nederland, dan lees je in dit uitgebreide artikel hoe terugkijken toch mogelijk is.

Foto: KRO-NCRV – Elza Jo

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 1, 2024 /