Op vakantie met de kinderen? Zo houd je het leuk!

Ben je van plan om op vakantie te gaan met je kinderen? Dan is het belangrijk om dit goed voor te bereiden. Een vakantie met jonge kinderen is namelijk anders dan een vakantie zoals je die vroeger met je partner beleefde. Voor het eerst op vakantie gaan met je kinderen kan een geweldige ervaring zijn. Waar je ook heen gaat, zorg ervoor dat je een aantal zaken goed voorbereidt. Zo weet je zeker dat jullie allemaal zullen genieten van de vakantie. We zetten een aantal tips voor je op een rijtje zodat je de juiste voorbereidingen kunt treffen.

Op reis met de auto? Zo blijft het leuk voor je kinderen

Sommige ouders gruwelen bij het idee dat ze met het gezin naar een verre bestemming moeten rijden. Wanneer de kinderen zich niet goed vermaken, duurt een rit naar bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk een eeuwigheid. Staat er daarom een lange rit op het programma, zorg er dan voor dat jullie vroeg vertrekken. Dat is niet alleen gunstiger omwille van het verkeer, maar ook omdat je zo de slaaproutine van je kinderen niet onderbreekt. Eenmaal onderweg is het goed om na twee tot drie uur even een pauze in te lassen. Zorg dat je kinderen even in beweging kunnen komen zodat ze hun energie kwijtraken. Voor jullie als ouders is het ook goed om de benen te strekken of om even een kop koffie te drinken, zodat jullie energiek aan het volgende deel van de reis kunnen beginnen. Merk je dat je kinderen zich niet helemaal goed voelen? Geef hen dan een reistablet die je vooraf hebt ingeslagen.Wel is het zo dat reistabletten vanaf een bepaalde leeftijd gebruikt mogen worden, informeer hier van te voren dan ook goed naar. Dit middel is onmisbaar voor gezinnen die lang in de auto moeten zitten. Zorg ook dat je kinderen de weg kunnen zien, zodat ze niet gedesoriënteerd raken en dus misselijk worden. Neem eventueel een teiltje mee voor het geval er ongelukken gebeuren.

Kies een locatie waar je kinderen zich goed kunnen vermaken

Een fout die regelmatig gemaakt wordt door jonge ouders, is dat ze een bestemming kiezen die zij heel leuk vinden, maar waar niets voor de kinderen te doen is. Zorg er daarom voor dat je een bestemming kiest die aan de ene kant de rust biedt die jullie zoeken, maar ook het vermaak kan bieden waar je kinderen blij van worden. Kijk daarom eens naar een park met leuke faciliteiten voor de kinderen. In veel parken is een animatieteam aanwezig, waardoor je kinderen in goede handen zijn en jullie even rust kunnen pakken. Het is tenslotte ook jullie vakantie, dus waarom zou je het jezelf moeilijk maken? Ook is het altijd fijn als er een supermarkt in de buurt van jullie accommodatie is. Mocht je iets nodig hebben, dan kun je het direct halen. Heb je helemaal geen zin om te koken? Check dan of er maaltijden bezorgd kunnen worden op de plek waar jullie verblijven. Dat bespaart je moeite.

Zorg dat je jezelf goed beschermt tegen de zon

Een derde belangrijk aspect tijdens de vakantie is dat je je kinderen en jezelf goed beschermt tegen de zon. Waarschijnlijk zijn jullie veel in de openlucht. Gebruik daarom altijd een goede zonnebrandcrème. Deze beschermlaag zorgt ervoor dat UV-straling je huid niet kan beschadigen, waardoor je veel huidproblemen kunt voorkomen. Zou je graag meer vitamine D binnen willen krijgen? Dan kun je supplementen gebruiken, bijvoorbeeld vitamine D baby. Deze supplementen kun je kopen bij je lokale drogist of online bestellen. Je kunt deze kopen als kauwtablet of smelttablet of zelfs in vloeibare vorm.

Lees ook: Vliegen met een baby? Mijn vakantie ervaring (ook met dreumes)

Foto: Pexels = aangeleverd

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 1, 2024 /