Barbara Sarafian: Kotmadam & moeder van zoon

De Vlaamse actrice Barbara Sarafian is niet alleen moeder van een volwassen zoon; ze is vanaf dit jaar ook kotmadam. Voor het programma Kotmadam Sarafian op VTM ontfermt ze zich in Gent over zeven kotstudenten. Zorgen studenten inderdaad voor de reuring in huis, die je mis als je geen kinderen hebt (of ze zijn de deur al uit?) Dat wordt namelijk wel eens geopperd als mogelijkheid om zo als kinderloze toch jongeren in je leven te hebben.

Barbara Sarafian: actrice & moeder van zoon

Voor de lezers die Barbara Sarafian niet kennen; dit is een populaire Vlaamse actrice en moeder van zoon Julian. Die is inmiddels 28 jaar, maar woont nog wel thuis. Je kent haar bijvoorbeeld van rollen in Assisen 2, maar denk ook aan Frakke & Jempie en Zillion. En dat zijn dan nog maar drie recente titels. Ze heeft zo’n vol cv.

Barbara Sarafian twijfelde over tweede kind

Wist je Barbara Sarafian heeft getwijfeld over de komst van een tweede kindje. In Viva La Feta vertelde ze dat ze vroeger wel een broertje of een zusje voor haar zoon Julian had gewild. Haar ex wilde dat niet. Nu was het ook wel een lastig verhaal, want het duo ging al uit elkaar toen hun zoon amper één was. In een interview met Nina vertelt ze: “Ik heb destijds aan mijn ex, toen we al uiteen waren, voorgesteld om samen nog een kind te maken. Dat was niet voor de alimentatie, maar op die manier zou Julian niet alleen geweest zijn. Mijn ex vond het geen goed idee”, besluit Barbara. Hoe kijk jij daar naar?

Lees ook: Twijfelen over tweede kind

Kotmadam Sarafian

Nu terug naar het tv-programma Kotmadam Sarafian. In dit VTM programma ontfermt de actrice en schrijfster zich in Gent een heel academiejaar lang over zeven studenten. Als mommy met een rijke levenservaring en krachtige persoonlijkheid leeft Barbara gedurende 10 maanden met hen mee op kot. Van liefdesverdriet en examenstress tot groeipijnen en feestgedruis, samen loodsen ze zich door een rollercoaster van de grootste levenslessen. Is Barbara de strenge mama of eerder een warme vriendin? Ontstaat er een generatieclash of wordt ze één van hen? En hoe blijft Barbara overeind tussen de levendige Gen Z’ers? 

Barbara over Kotmadam Sarafian

Barbara Sarafian vertelt over het programma: “Afgelopen academiejaar ben ik door het leven gegaan als kotbazin. Ik heb 7 energieke studenten in huis gehaald en heb me als ‘mommy’ ontfermd over deze fantastische bende. Van nieuwe dingen ontdekken en risico’s nemen tot soms vallen en áltijd weer opstaan. Gedurende 10 maanden hebben we elkaar meegenomen in het leven zoals het is: vol chaos, obstakels en de nodige ontspanning. Hoe gingen ze om met hun eerste verliefdheid? Hoe ontwikkelden ze hun zelfredzaamheid? Deze ervaring heeft niet alleen de studenten, maar ook mijzelf diepgaande inzichten gegeven. Het blijft me fascineren en inspireren hoe jonge mensen van twintig jaar hun weg in het leven vinden en hun eigen pad bewandelen.”

Kotstudenten Kotmadam Sarafian

  • Jitse (Ternat) is een twintigjarige sociale, ondernemende en behulpzame jongeman. Zijn vrije tijd spendeert hij vooral in de fitness en als fervent supporter van Anderlecht mist hij liever geen enkele match. Hoewel hij plichtsbewust zijn studies bedrijfsmanagement volgt, drukt zijn liefde voor het uitgaansleven soms wel een stempel op zijn cijfers… 
  • Jasper uit Welle is met zijn 19 jaar de benjamin van de groep. Hij is volop bezig met het ontdekken van zijn pad in het leven. Zijn opleiding International Graphics & Media stelt hem flink op de proef, want de aula is niet bepaald zijn favoriete plek. Desondanks staat hij steeds open voor nieuwe ervaringen en daagt hij zichzelf uit om zijn grenzen te verleggen. In het weekend leidt Jasper vol enthousiasme de KSA en als animator bij een speelpleinwerking zorgt hij elk jaar voor een onvergetelijke zomer. 
  • Delphine (20) uit Haasdonk heeft het hart op de tong en laat haar emoties graag de vrije loop. Ze studeert vroedkunde en is al even samen met haar vriend Xander. Ze steekt haar zorgzame karakter niet onder stoelen of banken en staat steeds paraat voor mensen uit haar omgeving. Ondanks haar vastberadenheid om het goed te doen in haar studies, worstelt Delphine met faalangst die haar soms parten speelt.
  • Audélia uit Maldegem is met haar 23 jaar de oudste van de groep. Nu ze in haar vierde jaar verpleegkunde zit, streeft ze ernaar om met uitstekende cijfers af te studeren. Haar eerste kotervaring brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, vooral als het gaat om punctualiteit, want ze kan soms wat slordig zijn. Lukt het haar om elke dag op tijd op stage te verschijnen? 
  • Lorelei is een 20-jarige, rasechte West-Vlaamse afkomstig uit Brugge, die start aan haar eerste jaar geschiedenis. In haar vrije tijd speelt ze volleybal en is ze een fervente supporter van Club Brugge, waarvan ze zoveel mogelijk wedstrijden in het stadion wil meepikken. Hoewel ze zich soms wat ongemakkelijk voelt in grotere groepen, wil ze zich graag aanpassen aan het nieuwe kotleven.
  • Rowan, 20 jaar, afkomstig uit Rotselaar, studeert voor leerkracht secundair onderwijs met specialisatie in de vakken haartooi en bio-esthetiek. Ondanks zijn uitbundig karakter is hij soms conflictvermijdend en is het een uitdaging om voor zichzelf op te komen. In zijn zoektocht naar de liefde ondervindt hij af en toe successen, maar ook de nodige tegenslagen.
  • Bram (21) uit het West-Vlaamse Tielt start zijn schakeljaar industrieel ingenieur elektromechanica. Hij heeft een bijzonder goede band met zijn moeder. Naast zijn studie, is hij schachtentemmer bij een studentenvereniging waar hij veel tijd spendeert met zijn vrienden.

Foto: VTM – persbericht De Kotmadam

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 1, 2024 /