Zelf je haar verven als moeder: zo pak je het aan!

Als jij je haren laat verven bij de kapper, zit je al snel zo’n twee uur in de stoel. Nadat de verf is aangebracht, heeft het tijd nodig om in te trekken. Vervolgens moet het uitgespoeld worden. Heb je kinderen? Dan vind je het misschien wat overdreven om hier een oppas voor te regelen. Je kunt ze meenemen naar de kapper, maar dat vindt niet iedere moeder prettig. Gelukkig hoeft dit ook niet, want jij kunt zelf je haar verven. In deze tekst vertellen wij je hoe je dit doet.

Koop de juiste haarverf 

Om zelf je haar te verven, heb je in ieder geval haarverf nodig. Dit kun je bij de plaatselijke drogist kopen, maar ook online. Het grote aanbod kan het alleen lastig maken om de juiste kleur te kiezen. Als je niet te veel risico wilt nemen, kun je het beste in de buurt van je eigen haarkleur blijven. Je zit meestal safe door maximaal twee tinten lichter of donkerder te gaan.

Haal alle benodigdheden in huis

Naast haarverf heb je nog een aantal andere spullen nodig om je haar te verven. Zo heb je een schaaltje nodig voor het mengen van de verf, een puntkam om het haar te verdelen en een kwastje om het in je haar aan te brengen. Het is bovendien verstandig om handschoenen te dragen. Je hoeft zo niet bang te zijn voor een allergische reactie of vlekken op je huid.

Trek oude kleren aan

Tijdens het verven van je haar kan het gebeuren dat er wat verf op je kleding terechtkomt. Deze vlekken krijg je er vaak niet meer uit. Trek daarom oude kleren aan voordat je aan de slag gaat. Als extra bescherming kun je ook nog een (oude) handdoek over je schouders leggen of een kappersschort aantrekken tijdens het verven. 

Verdeel je haar 

Heb je de haarverf gemengd volgens de gebruiksaanwijzing? Breng het dan niet direct aan, maar verdeel je haar eerst in vier delen met een puntkam. Om ervoor te zorgen dat de delen goed blijven zitten, zet je ze vast met haarklemmen. Je kunt ieder deel zo afzonderlijk verven. Bovendien voorkom je dat geverfde lokken over niet-geverfd haar vallen. Dit kan uiteindelijk kleurverschil veroorzaken en dat wil je voorkomen.

Begin met verven

Bij het verven van je haar is het verstandig om met de contouren te beginnen. Breng hier voldoende verf op aan, want de rand is altijd zichtbaar. Ga vervolgens door naar de scheiding op het midden van je hoofd. Als je dit ook gedaan hebt, wordt het tijd om je haren in de lengte te verven. 

Spoel je haar uit 

Als jij je haar gekleurd hebt, moet je de verf er tot slot nog uitspoelen. Dit kun je boven de wasbak doen, maar ook onder de douche. Houd je handschoen aan tijdens het uitspoelen, zodat de verf niet in aanraking komt met je huid. Voorkom bovendien dat haarverf in je ogen komt, want dit is geen pretje. Na 24 uur is het belangrijk om je haren goed te wassen. Hiervoor kan je het beste een kappers shampoo gebruiken voor de juiste verzorging!

Foto: aangeleverd – Pexels – pexels-rdne-6923472.jpg

Twijfel jij over je kinderwens?

september 1, 2024 /