Waar doen ze het van 2024 met deze gezinnen mét kinderen

Waar doen ze het van; hoe kunnen gezinnen met kinderen anno 2024 nog rondkomen? Hoeveel geld heb je überhaupt nodig voor een leven met kinderen? Wat dat betreft vind ik het EO-programma Waar doen ze het van écht een mooie mogelijkheid om eens mee te kijken in de portemonnee van verschillende mensen. Twijfel jij over je kinderwens, omdat je je afvraagt of het financieel wel mogelijk is, dan krijg je hier in ieder geval al wat meer inzicht over alle kosten van een gezin. Alle deelnemers aan Waar doen ze het van 2024 hebben namelijk kinderen. Je ziet Waar doen ze het van vanaf vanavond – vrijdag 6 september – om 22.00 uur bij de EO op NPO 1. Ontdek hier alvast meer over de gezinnen en hoeveel geld ze te besteden hebben.

Waar doen ze het van 2024

Nederlanders praten nog steeds niet graag over wat ze verdienen en wat ze uitgeven. De vier nieuwe gezinnen in dit komende seizoen van het EO-programma laten wel alles zien! De ene familie heeft een horeca-imperium en een vermogen van zo’n 20 miljoen euro, terwijl een ander gezin moet rondkomen van 630 euro per maand. Hoe regelen de vier gezinnen hun financiën, wat komt er binnen en wat gaat eruit? Dat zien we in deze zesdelige reeks van de EO.

Wat zijn de kosten van een gezin?

Misschien vraag jij je ook wel af wat de kosten zijn van een gezin. En probeer je een beeld te vormen of jullie het financieel kunnen dragen. Door naar zo’n programma als Waar doen ze het van te kijken, start je ook zelf met nadenken over je financiën en hoe je met het geld omgaat dat je hebt. Dat is ook het doel van de EO. Ik lees in het persbericht: “Door mee te kijken in andermans portemonnee, wordt het onderwerp ‘geld’ hopelijk ook bespreekbaar in de huiskamer van de kijker. Hoe ga ik zelf om met het geld dat ik krijg?”

Ook interessant: Steenrijk, Straatarm

Deelnemers Waar doen ze het van 2024

Vorig jaar vond ik de families uit Waar doen ze het van echt fantastisch. Ik ben dus ook heel benieuwd naar de deelnemers van dit jaar. Dat zijn:

  • Familie Bogaart uit Voorburg met een gezamenlijk inkomen van 20.000 euro per maand.
  • Familie Elisabeth uit Lelystad – die twee thuiswonende kinderen hebben – leven van 630 euro per maand.
  • Alleenstaande moeder Anita noemt zichzelf een ‘bewuste vrek’ en heeft 3.000 euro per maand. Zoon Danny betaalt maandelijks 250 euro kostgeld.
  • Coaches Chantal en Dirk hebben nu 5.000 euro omzet per maand en willen dit binnen een half jaar verdubbelen.

Familie Bogaart

De familie Bogaart is een horecafamilie met vijftien horecazaken en heeft een gezamenlijk inkomen van 20.000 euro per maand. De familie Bogaart vertelt over het nieuwe seizoen van Waar doen ze het van?: “De kijkers krijgen een eerlijke kijk in ons chaotische leven. We zijn een groot gezin met twee hobby’s, namelijk: familie en werken in de horeca. Zeven dagen per week, 24 uur per dag. Het is bij ons nooit saai en we doen veel met elkaar samen. Met als einddoel; samen werken en met elkaar gaan wonen op hetzelfde landgoed!”

Familie Elisabeth

Een andere familie die dit seizoen wordt gevolgd, is de familie Elisabeth. Maikel en Wienanda hebben twee thuiswonende kinderen en moeten leven van 630 euro per maand. Beiden werken ze ongeveer drie uur per dag in de schoonmaak. Daarnaast staan ze onder bewind en daar komt de nodige stress bij kijken. Toch lukt het ze om te genieten van de kleine dingen.

Anita en zoon Danny

Ook bij Anita wordt er in haar portemonnee meegekeken. Ze noemt zichzelf ‘een bewuste vrek’ en leeft van 3.000 euro per maand. Waar anderen geld als middel zien om van te leven, is het bij haar een sport om zo min mogelijk te gebruiken. Zij leeft samen met haar volwassen zoon Danny. Maar Anita wil Danny ook meegeven om bewust met geld om te gaan. Daarom betaalt hij maandelijks 250 euro aan kostgeld. Niet meer dan logisch, vindt Anita.

Coaches Chantal en Dirk-Jan

Chantal en Dirk-Jan varen vooral op hun intuïtie. Ze wonen op een boerderij, op een twee hectare groot land in Limburg. Ze zijn beiden coach op het gebied van zelfontwikkeling. Hun omzet is zo’n 5.000 euro per maand, maar het lukt ze niet altijd om dit bedrag om te zetten. Toch is de ambitie om binnen zes maanden de omzet te verdubbelen naar 10.000 euro.

Waar doen ze het van gemist?

Dit EO-programma is iedere vrijdag vanaf 6 september 2024 om 22.00 uur te kijken bij de EO op NPO1. Je kunt het programma terugkijken via NPO Plus en NPO Start. Hier vind je ook de eerste drie seizoenen. Woon je nu niet in Nederland, dan lees je in dit uitgebreide artikel hoe (terug)kijken toch mogelijk is.

Meer over gezinnen Waar doen ze het van?

In de samenvatting van de afleveringen, die ik via de persinformatie van de EO heb verkregen, ontdek je meer over de gezinnen uit Waar doen ze het van. In de eerste aflevering leren we de vier families kennen. Waar wonen ze en hoe wonen ze? Dirk-Jan en Chantal laten trots hun boerderij en yurt zien. Hoe doet superbespaarder Anita haar boodschappenDe familie Elisabeth weet regelmatig gratis boodschappen te vinden en de Bogaartjes hebben een bouwplan voor huizen voor de kinderen. Kosten: zo’n 2,5 miljoen euro, maar krijgen de vergunning wel rond?

Bewuste vrek

Aflevering 2: Anita noemt zichzelf een bewuste vrek. Het is voor haar een sport om zo min mogelijk geld uit te geven en zo veel mogelijk te besparen. Ze gaat een paar keer per week naar een kringloopwinkel en scoort daar drie blazers en nog wat spullen. Blijft ze onder de 25 euro? En natuurlijk kijken we ook weer mee in de portemonnee van de andere drie families. 

Uitjes met een beperkt budget?

Aflevering 3: De familie Elisabeth doet het van 630 euro per maand. Dat is geen vetpot en er is dus ook geen geld om dure uitjes naar bijvoorbeeld een pretpark te bekostigen. Maikel en Wienanda willen toch wat leuks doen en nemen hun twee dochters mee op een tulpenuitje, maar is dat leuk genoeg? En natuurlijk kijken we ook weer mee in de portemonnee van de andere drie families. 

Omzet verdubbelen naar 10.000 euro per maand

Aflevering 4: In het leven van Dirk-Jan en Chantal speelt geld niet een heel grote rol. Toch is het hun doel om de omzet van 5000 naar 10000 euro per maand brengen. Dat betekent dat ze meer workshops en retraites moeten organiseren. Het betekent ook dat de dagprijs voor de gasten op hun boerderij naar 11 euro gaat. Is men daar blij mee? En natuurlijk kijken we ook weer mee in de portemonnee van de andere drie families. 

Uit bewind?

Aflevering 5: Maikel en Wienanda Elisabeth gaan vandaag naar de rechtbank. Het is namelijk aan de rechter om te besluiten of zij uit het bewind mogen en hun eigen financiën mogen beheren nu ze al zes jaar schuldenvrij zijn. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Gaat het lukken? En natuurlijk kijken we ook weer mee in de portemonnee van de andere drie families.

Landgoed met alle kinderen

Aflevering 6: De grote droom van René Bogaart is om met alle zes kinderen op zijn eigen landgoed te wonen. De eerste bouwplannen zijn eerder afgekeurd, maar René en Sandra houden niet van opgeven. Plan B is in werking. Gaat het de Bogaartjes lukken? Kan er eindelijk gebouwd worden? En natuurlijk kijken we ook weer mee in de portemonnee van de andere drie families.

Foto EO.

Twijfel jij over je kinderwens?

september 6, 2024 /