Vrouwen die Varen met binnenvaartvlogger én mama Liana

Kiezen voor een kind als je leven zich dagelijks afspeelt op een boot lijkt mij niet altijd evident. Je hoort toch vaak dat de kinderen dan doordeweeks op een schippersinternaat verblijven. Deze schippers zien hun kind vaak alleen in het weekend. Dat lijkt mij wel pittig. Al weet ik dat veel families het varen ook in de genen hebben; dus zelf ook weten hoe het is op internaat. Hoe het leven aan boord is, zien we vanaf vanavond – woensdag 4 september – om 20.30 uur in het tweede seizoen van Vrouwen die Varen bij PowNed op NPO3.

Vrouwen die Varen

Seizoen 2 telt zes nieuwe afleveringen van Vrouwen die Varen. In deze reeks maken we kennis met een nieuwe lading stoere en doortastende vrouwen die werken op het water. Deze onvermoeibare dames bemannen alles wat drijft, van busboot tot tanker, volgen de meest uiteenlopende routes en hebben verschillende titels. Ze hebben één ding gemeen: ze kunnen niet te lang op de kade blijven. Deze vrouwen varen hun eigen koers en kiezen voor een carrière in een mannenwereld. Met hun passie en doorzettingsvermogen willen ze een inspiratiebron zijn voor andere vrouwen die dromen van een leven op het water.

Binnenvaartvlogger en mama Liana Engibarjan

Of neem de 32-jarige openhartige Liana Engibarjan, ze is een bekend binnenvaartvlogger. Met haar meterslange binnenvaartschip met giftige en ontvlambare stoffen vaart ze over de Rijn tegen de stroom in naar Basel. Als haar man het roer overneemt, zorgt de binnenvaartvlogger voor hun zoontje en legt ze het leven aan boord vast. Wat dat betreft kun je bij Liana Engibarjan zien hoe het leven met een kind aan boord in zijn werk gaat. Liana en haar vriend hebben één zoontje. Na de geboorte kampte ze met een postnatale depressie. Daarna kreeg ze in een half jaar tijd twee miskramen, waarbij de laatste resulteerde in heftige bloedingen.

Deelnemers Vrouwen die Varen

Ook ontmoeten we de 27-jarige stoere Kelly, die als eerste stuurman de hele wereld over vaart op een onderzoeksschip. Ze is gewend aan de uitdagingen van het werken als enige vrouw aan boord. Haar carrièrekeuze zorgt voor een dynamisch leven dat niet voor iedereen is weggelegd. Maar we maken ook kennis met de 45-jarige Jenny die dagelijks met haar waterbus toeristen door Rotterdam vervoert en met haar onmiskenbare Rotterdamse accent enthousiast vertelt over de stad. En zo zijn er nog meer deelnemers die we in Vrouwen die Varen gaan volgen. Ik ben benieuwd of daar ook nog meer (aanstaande) moeders bij zitten.

Vrouwen die Varen gemist

Het tweede seizoen van Vrouwen die Varen wordt wederom voorzien van het scherpe en altijd genuanceerde commentaar van Ton Kas, die weer lekker op dreef is. De zesdelige serie Vrouwen die Varen seizoen 2, is te zien bij PowNed vanaf 4 september 20:30 op NPO 3. Je kijkt de afleveringen ook terug bij NPO Start en NPO Plus. Woon je nu niet in Nederland, dan lees je in dit uitgebreide artikel hoe terugkijken toch mogelijk is.

Afbeelding PowNed

Twijfel jij over je kinderwens?

september 4, 2024 /