Ontvoerd: ouders die hun eigen kind ontvoeren

Ouders die hun eigen kind ontvoeren… John van den Heuvel bespreekt in het negende seizoen van Ontvoerd weer een aantal schrijnende verhalen. Wat lijkt me dit verschrikkelijk om mee te maken; opeens geen contact meer hebben met je kind(eren) en soms niet eens weten waar ze verblijven. De afleveringen zijn iedere maandag – vanaf 26 augustus 2024 – om 20.30 uur te kijken bij RTL5.

Ontvoerd (seizoen 9)

John van den Heuvel en zijn team reizen af naar verschillende landen om ouders met hun ontvoerde kinderen te herenigen. Elke reis lopen de spanningen hoog op. Lukt het de observanten de kinderen te lokaliseren zonder op te vallen? En vinden John en zijn team een geschikt moment om de hereniging te laten plaatsvinden?

Arjan

Arjan heeft zijn 3-jarige zoontje Manuel al ruim twee jaar niet gezien. Het is 2017 als Arjan zijn ex leert kennen. Ze hebben een goede relatie waar zoontje Manuel uit voortkomt. Het leven lacht Arjan toe tot zijn ex toestemming vraagt om samen met Manuel op vakantie naar Portugal te gaan. Arjan geeft toestemming en ziet daarna zijn ex met zoontje Manuel nooit meer terug. (aflevering 26 augustus)

Marcus

Marcus is gelukkig met zijn vrouw en hun zoons Brandon en Alejandro, totdat hij ontdekt dat zijn vrouw via Tinder contact heeft met een andere man. Een scheiding is onvermijdelijk en Marcus krijgt een omgangsregeling voor hun zoons. In 2018 wil Marcus zijn kinderen ophalen voor een omgangsdag, maar dan ontdekt hij dat zijn ex en haar vriend de kinderen hebben meegenomen naar Indonesië. (aflevering 2 september)

Kyra

Kyra, John van den Heuvel en zijn team reizen af naar Willemstad, Curaçao. Sinds de zomer van 2022 verblijft Kyra’s dochtertje daar bij haar vader. Kyra heeft dat besloten sinds ze in Nederland het slachtoffer is geworden van de toeslagenaffaire en een gewelddadige relatie. Maar als Kyra zich weer uit haar problemen heeft gevochten, weigert de vader mee te werken aan een terugkeer van Milyana naar Nederland. (aflevering 9 september)

Kind ontvoeren

Natuurlijk hebben verhalen altijd twee kanten, maar wat is het heftig als je kind ontvoeren dan de enige uitweg lijkt. De onzekerheid van de ouder, die achterblijft. Wat zal dat aan je vreten. En wat te denken aan de kinderen. Wordt daar door de ouder(s) wel bij stil gestaan? Zo schrijnend… Ik heb daar wel eens wat over gezien in een aflevering van Ik Vertrek. Het kind heeft uiteindelijk zelfs zijn naam laten veranderen.

Foto: Videoland

Twijfel jij over je kinderwens?

september 2, 2024 /