Een Eigen Huis met Frogers; voor wie geen woning kan vinden

René en Natasja Froger zijn vanaf vanavond – maandag 2 september – iedere werkdag om 20.30 uur bij Net5 te zien met het klasprogramma Een Eigen Huis. Een programma waar koppels aan meedoen, die in de nijpende situatie op de huizenmarkt geen woning kunnen vinden. Wie wint mag vijf jaar lang gratis in het huis wonen. Ik hoop dat er ook aandacht is voor de persoonlijke verhalen, want de krappe huizenmarkt brengt mensen ook echt aan het twijfelen over hun kinderwens (of de keuze voor meer kinderen).

Een Eigen Huis (Net5)

Ze wonen antikraak. Op zolder bij hun schoonouders. In een tuinhuisje bij vrienden of in een gehorige studentenflat. Veel mensen hebben op het moment moeite om geschikte woonruimte te vinden. De koppels die meedoen aan het reality-klusprogramma Een Eigen Huis zitten ook met de handen in het haar. Door de nijpende situatie op de huizenmarkt is het simpelweg onmogelijk om een geschikte woning te vinden om in samen te wonen. Maar er gloort hoop…

Een Eigen Huis met de Frogers

Onder toeziend oog van René en Natasja Froger strijden zes koppels om een gigantische hoofprijs: een droomhuis, op een prachtige locatie, waar het winnende koppel vijf jaar lang geheel gratis in mag wonen. Maar, voor het zover is moeten ze de woning nog wél flink verbouwen… Kortom: haal alle technische benodigdheden er maar eens bij… Welk koppel wint hun droomhuis en zet voor maar liefst vijf jaar een streep door al hun rekeningen?

Woning verbouwen in 8 weken

De koppels in Een Eigen Huis verblijven acht weken lang in of rond het huis: in het begin slapen ze in tenten in de tuin. Ze krijgen één groot budget waarvan ze samen de hele verbouwing moeten bekostigen en het huis moeten inrichten. Een aannemer begeleidt de verbouwing en René en Natasja Froger zorgen voor de nodige humor en morele steun, en treden waar nodig op als mediator. Het klussen en budgetteren doen de koppels zelf. Ze moeten onder tijdsdruk keuzes maken en compromissen sluiten, zodat het gehele project niet in tijdnood komt. In dagelijkse afleveringen volgen we strijd, strubbelingen, ruzies, maar ook successen op de voet.

Stemmen op individu

Tijdens de wekelijkse eliminatie brengt elk koppel een stem uit op een individu. Ze ontdoen zich op die manier van mensen die de kantjes eraf lopen, slecht werk leveren of gewoon lastig zijn. De persoon met de meeste stemmen verlaat het programma: de partner blijft achter. Wellicht is diegene de volgende, maar wat als hij of zij een goede klusser is, die de groep niet kan missen?

Vijf jaar gratis leven

Uiteindelijk staan drie koppels in de grote livefinale. Het is nu aan de kijkers om te stemmen op hun favoriet. Welk koppel gunnen ze de droom van vijf jaar gratis leven? Het winnende koppel hoeft vijf jaar lang niet op de centen te letten. Vijf jaar lang een zorgeloos bestaan en een prachtig dak boven hun hoofd: een droom die – eindelijk – uitkomt!

Een Eigen Huis gemist?

Een Eigen Huis wordt geproduceerd door Talpa Studios. Iedere werkdag vanaf maandag 2 september om 20.30 uur te kijken bij Net5 en terug te kijken op Kijk.nl. Woon je nu niet in Nederland, dan lees je in dit uitgebreide artikel hoe terugkijken toch mogelijk is. Natasja Froger heeft al meerdere tv-programma’s gemaakt. We schreven in 2013 – toen Twijfelmoeder net bestond – over Met Open Armen. Dit was een programma over adoptie ouders.

Foto: Net5 – William Rutten

Twijfel jij over je kinderwens?

september 2, 2024 /