Documentaire Samen Vreemdgaan; over swingen en relaties

Twijfel jij over je kinderwens, omdat monogamie niets voor jou is? Ben je bang dat je relatie niet bestand is tegen je behoefte om te swingen (of vreemdgaan)? Dan is de documentaire Samen Vreemdgaan van BNNVARA misschien wel een interessante kijktip voor jou. De 3Doc Samen Vreemdgaan kijk je op maandag 30 september om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO3.

Documentaire Samen Vreemdgaan

Voor altijd seks met dezelfde partner is niet voor iedereen weggelegd. Maar wie het gesprek opent over swingen, stuit direct op veel ongemakkelijke vragen. Is je relatie wel bestand tegen vreemdgaan? Wordt je partner niet jaloers? Lig je dan ieder weekend met een ander bed? Je moet als swinger van goeden huize komen wil je bestand zijn tegen zoveel vooroordelen.

Lees ook: Polyamorie en kinderen – documentaire Videoland

Taboe rondom swingen

In de documentaire Samen Vreemdgaan? van regisseur Jesse Bleekemolen (die je kent van de Docu over de gescheiden tweeling Peter en Erik) delen drie koppels open en bloot alle kwetsbaarheden die komen kijken bij het taboe rondom swingen. Hoe ziet hun levensstijl eruit? Wat drijft hen? En waarom hebben ze hiervoor gekozen? De documentaire onderzoekt de kaders van swinger-relaties met als doel de vooroordelen te doorbreken en het gesprek over swingen en non-monogamie te openen.

Swingers onderzoeken grenzen monogamie

Samen vreemdgaan. Dat is hoe mensen het fenomeen ‘swingen’ omschrijven. Maar is dat wel zo?  Gevoed door onwetendheid wordt een onbekende wereld ingevuld met stigmatiserende fantasieën – en zo wordt een taboe in stand gehouden. Zonde, want volgens swingers zelf gaat het er heel anders aan toe. Gedreven door nieuwsgierigheid onderzoeken zij de grenzen van monogamie. Nooit alleen, maar juist altijd samen. Een keer per jaar, maandelijks of elke week. Op een zonnig eiland, in een hotel, op het internet, thuis of in de club.

Verder: Vlamingen en vrije liefde: onderzoek Free Love Paradise

Samen Vreemdgaan gemist?

3Doc: Samen Vreemdgaan? is te kijken op maandag 30 september om 21:20 uur bij BNNVARA op NPO 3. Het is een coproductie van ITV Studios en BNNVARA, in samenwerking met CoBO. Je kijkt ‘m terug via NPO Start en NPO Plus. Woon je nu niet in Nederland, dan lees je in dit uitgebreide artikel hoe terugkijken toch mogelijk is.

Foto: BNNVARA

Twijfel jij over je kinderwens?

september 30, 2024 /