Documentaire Mijn nieuwe vrienden van afdeling drie

Wat als… ik later een hersenbloeding krijgt. Sommige twijfelaars maken zich ontzettend veel zorgen om de ongrijpbaarheid van het leven. Tja, en als je dan – gelukkig – eigenlijk nog nooit iets in je omgeving hebt meegemaakt dan is het ook lastig een beeld vormen bij tegenslagen. Tegenslagen die we allemaal ooit wel eens op ons pad krijgen. Maar moet je daarvoor nu al bang zijn? Daarom is het voor die twijfelaars interessant om naar programma’s te kijken, waarin je ziet hoe mensen omgaan met tegenslagen in hun leven. Zo kun je vanavond kijken naar de nieuwe documentaire van Frans Bromet. Ontdek hier meer over de KRO-NCRV 2Doc: Mijn nieuwe vrienden van afdeling drie.

Mijn nieuwe vrienden van afdeling 3

In oktober 2023 krijgt filmmaker Frans Bromet een hersenbloeding. Na een korte ziekenhuisopname belandt hij in revalidatiecentrum Reade in Amsterdam. Daar verblijft hij ongeveer drie weken om zo goed mogelijk op te knappen. Al snel pakt Frans Bromet zijn camera op en filmt hij zijn kamergenoten en het zorgpersoneel.

Lotgenoten contact

Frans Bromet ontdekt hoe belangrijk de intensieve begeleiding in het revalidatiecentrum is. Maar ook de band met zijn lotgenoten is groter dan gedacht. De documentaire maker mag zelf relatief snel weer naar huis, maar hij blijft terugkomen om te volgen hoe het met zijn nieuwe vrienden gaat. Iedereen blijkt even begaan te zijn met elkaars leed en herstel. Iets wat weer mooi aangeeft wat de kracht is van lotgenoten contact. Het contact dat veel twijfelaars natuurlijk ook kennen uit de Facebook-groep Twijfel over kinderwens. Ken je ‘m nog niet, onderaan het artikel vind je de link.

Angst voor bezuinigingen

Wanneer Frans Bromet hoort van aanstaande bezuinigingen, groeien zijn zorgen over de toekomst van de instelling en daarmee ook over het revalidatieproces van de cliënten. Met de doortastendheid die we van hem kennen, gaat hij verhaal halen bij de leiding van Reade. De instelling blijkt onder grote druk van bezuinigingen te staan. Is het voortbestaan van deze zorg in het geding? En ook dat is weer interessant voor de twijfelaars om te zien. Want hoe gaat het in de toekomst met de zorg? Natuurlijk is het een beetje koffiedik kijken, maar je kunt er wel een gevoel bij krijgen.

Documentaire Mijn nieuwe vrienden van afdeling drie gemist

2Doc: Mijn nieuwe vrienden van afdeling drie wordt uitgezonden op 1 september om 20.23uur door KRO-NCRV op NPO2. Heb je deze 2Doc gemist, dan is er nog geen probleem. Terugkijken kan via NPO Start en NPO Plus. Woon je nu niet in Nederland, dan lees je in dit uitgebreide artikel hoe terugkijken toch mogelijk is. Ook interessant: Dorp zonder School en Tieners tegen kwalen.

Foto: KRO-NCRV

Twijfel jij over je kinderwens?

september 1, 2024 /