Is kiezen altijd een beetje verliezen? Dertigers seizoen 2 op tv

Als er op dit moment één herkenbare tv-serie is voor de lezers van Twijfelmoeder, dan is het volgens mij Dertigers. Na het succes van de eerste lichting, is er inmiddels een nieuw verhaal van een nieuwe vriendengroep. In België zag je Dertigers seizoen 2 al op VRT MAX, maar vanaf vanavond – maandag 2 september – is ie om 21.30 uur ook op tv bij VRT1 te kijken.

Nieuw seizoen Dertigers

In 2023 maakte Vlaanderen kennis met de vriendengroep die een herkenbare blik geeft op de leefwereld van jonge dertigers. In het tweede seizoen volgt iedereen nog steeds de verhalen van vrienden Jonas, Laura, Ruben, Marvin, Nele, Sami en Ada. Dat is inclusief een stevige portie drama, én fietstochtjes in de Groene Gordel. De reeks was al te zien op VRT MAX en komt nu dus op tv.

Keuzes dertigers

Iedereen wordt geconfronteerd met belangrijke keuzes in het leven – en al zeker in de dertiger jaren, wanneer er veel levensveranderende beslissingen worden genomen. Gaan samenwonen, kiezen voor een nieuwe – of oude – liefde, je plek zoeken in een nieuwe bende … Ook bij Vlaanderens favoriete vriendengroep is dat het geval. Zo willen Sami en Lies een nieuwe stap zetten in hun relatie: gaan samenwonen. Maar kan Sami zijn dierbare oma wel achterlaten? Ondertussen worstelt Ada met haar gevoelens voor Sami. Is het enkel vriendschap, of speelt er meer en komt ze tussen Lies en Sami in te staan?

Reserveer nu: Twintigerstwijfels & dertigersdilemma’s – de belangrijkste loopbaan- en levensvragen van millenials van Nienke Wijnants.

Kiezen voor gezin of vrijheid?

Op het einde van het eerste seizoen vertrok Nele naar Lanzarote. Nele keert terug naar huis, maar kan ze de draad met Marvin terug oppikken? Of wil hij meer dan zij hem kan bieden? Ook Jonas zal een beslissende keuze moeten maken. Kiest hij voor Laura en een toekomstig gezin, of zijn geheime liefde Ruben? Wie hij ook kiest, kan de vriendengroep overeind blijven? Of is kiezen altijd een beetje verliezen?

Hier lees je alles over de Dertigers cast en de personages.

Dertigersdilemma’s

De levens van de hoofdpersonages vertellen een verhaal over de wereld van dertigers van vandaag. Verhalen van gewone mensen, over vriendschap, seksualiteit, persoonlijke ontwikkeling, connectie maken, vooroordelen, over de keuzes die je maakt in je leven en over hoe je met tegenslagen omgaat. Herkenbaar voor alle leeftijden maar ook een venster op de leefwereld van jonge dertigers. Er is ook goed nieuws voor de fans, want er wordt inmiddels ook alweer gewerkt aan een derde seizoen met deze vriendengroep.

Dertigers gemist?

Dertigers: vanaf 2 september van maandag tot en met donderdag rond 21.30 uur op VRT 1 en al volledig te bekijken op VRT MAX. Dertigers is ook te bekijken met audiodescriptie: vanaf 3 september via het kanaal van Ketnet of via VRT MAX. Je kunt via NPO Start en NPO Plus ook de Nederlandse remake kijken. Wil je die uit België zien, maar woon je in Nederland en heb je geen VRT1, dan kun je ook gebruik maken van een VPN Verbinding. Ik leg hier uit hoe je Vlaamse tv in Nederland kijkt.

Foto: VRT (persbericht bekendmaking reeks)

Twijfel jij over je kinderwens?

september 2, 2024 /