Welke verzekeringen heb je voor en rondom je huis nodig?

Of je nou kinderen hebt of niet: in en om jouw huis kan er van alles gebeuren. En als Nederlandse is het altijd handig om het een en ander te verzekeren. Liever goed gedekt dan een hoge rekening moeten betalen als er schade is geleden – dat is natuurlijk al vervelend genoeg. Daarom bespreek ik graag de woonverzekering met je en waarom dit wel (of niet?) voordelig voor jou (en je gezin) kan zijn.

Woonverzekering

Als het gaat over een woonverzekering, dan gaat het vrijwel altijd om drie verzekeringen: de inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering. Je kunt eens kijken naar Allianz Direct verzekeringen voor het gehele woonverzekeringspakket of voor één van de drie. Of je gebruik wil maken van deze drie, hangt natuurlijk helemaal van je eigen voorkeur(en) en situatie af.

Inboedelverzekering

Met deze verzekering verzeker je al je spullen in je woning. De schade wordt verzekerd als het onder andere door brand, bliksem, lekkage, neerslag of storm wordt aangericht. Maar ook als je slachtoffer bent van bijvoorbeeld diefstal, ben je hiervoor gedekt. Je kan je het niet bedenken, maar hoe je schade ook wordt aangericht: het is ontzettend fijn als je spullen meteen hersteld kunnen worden. Een bonus is dat zelfs een uitwonend, studerend kind meeverzekerd kan worden tot een bepaald bedrag.

Opstalverzekering

Heb je een huurhuis? Dan hoef je je om deze verzekering niet te bekommeren, want daar is de eigenaar van het huis verantwoordelijk voor. Maar mocht jij wel een koopwoning hebben, dan is het toch ook wel prettig om je woning en alles wat daaraan vastzit, te laten verzekeren. Het komt een beetje op hetzelfde neer als een inboedelverzekering, maar dan dus voornamelijk voor de spullen buitenshuis (denk aan een garage of schuur). Mocht je woning wat overkomen, dan is het toch wel prettig als de verzekering dit voor je kan regelen.

Aansprakelijkheidsverzekering

Je denkt er misschien niet meteen aan om een aansprakelijkheidsverzekering bij je woonverzekering af te sluiten. Geloof mij daarentegen op m’n woord dat dit een hele handige kan zijn, zéker als je kleintjes in huis hebt lopen. Je bent bij deze verzekering namelijk gedekt voor schade die jij, je partner, kinderen en zelfs je huisdieren per ongeluk aanrichten bij een ander. En dit geldt ook voor het geval dat je op vakantie gaat! Mocht je kat net die porseleinen vaas van de vensterbank omstoten of heeft je zoontje de tablet per ongeluk van een ander kapot laten vallen? Dan ben jij er met een aansprakelijkheidsverzekering in ieder geval zeker van dat je niet met nog meer zorgen komt te zitten.

Foto: Pexels – foto/creatief-kunstzinnig-fabriek-plant-6180675 – pexels-heyho-6180675.jpg

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 15, 2024 /