Even ontsnappen aan de chaos van het gezin

Heb je het gevoel dat je geleefd wordt sinds je moeder bent? Ben je op van slapeloze nachten? Of lijkt het runnen van het gezin – met alle afspraakjes, zwemles en playdates – inmiddels meer op een fulltime baan? Dan wordt het tijd om eens even te ontsnappen aan de chaos van het gezin.

Weekendje weg

Wat dacht je van een luxe overnachting? Pak de agenda erbij, streep een weekend (of twee dagen doordeweeks) aan en ga op zoek naar een mooi hotel. Vergeet daarnaast geen oppas te regelen voor je kid(s). In ons geval zijn de opa’s en oma’s gelukkig altijd welwillend om even bij te springen. Toen onze tong zo’n beetje op onze schoenen hing, werd het ons zelfs aangeboden. “Jullie moeten er echt even tussenuit.”

Mini-vakantie 

Zijn je kinderen al iets ouder, dan kun je zelfs kijken naar een korte break of mini-vakantie. Misschien willen opa en oma wel een paar dagen bij jullie komen logeren en op de kids passen. Of ga je op zoek naar een leuk meerdaags uitje met vriendinnen. En waar jij dat de ene keer doet, gun je dat natuurlijk ook aan je partner met zijn vrienden. Even ontsnappen aan de chaos van het gezin is namelijk ook goed voor je relatie. 

Wellness hotel!

Lukt het niet om een oppas te vinden of vinden jullie het niet fijn om je kindje bij een oppas achter te laten, gun dan jezelf een nachtje weg. Voor mama is het fijn om even op te laden. En wist je dat kinderen het ook leuk vinden om echt tijd met hun vader door te brengen. Google dan bijvoorbeeld eens op Wellness hotel Nederland. Dan ontdek je bijvoorbeeld hotels waar ze bijvoorbeeld diverse sauna’s, stoomcabines, whirpool of een verwarmd binnenzwembad hebben. 

Wellness suite

En als je daar nu met je partner heen wil, dan kun je zelfs kiezen voor een wellness suite. Okay, daar hangt wel een ander prijskaartje aan, maar hoe gaaf is dat! Dan heb je naast een kingsize bed, bijvoorbeeld een privé sauna of bubbelbad. Voor een romantisch weekendje weg is dat natuurlijk ook wel een heel fijne plek. Roomservice erbij en ze zien jullie het hele weekend niet meer. 

Vrije dag

Blijkt dit organisatorisch allemaal heel lastig, dan is het tijd om een vrije dag te plannen onder schooltijd of terwijl je kindje bij de opvang of bso is. Voel je daar niet schuldig over. Een blije mama is zoveel meer waard, dan een uitgebluste die op dat moment wel aan de schoolpoort stond. Als ik naar mijn kinderen kijk, dan zijn ze beide iedere keer ontzettend enthousiast als ik ze bij de opvang ophaal. 

Ongestoord douchen

Wat je op zo’n dag kan doen? Natuurlijk kun je er op uit gaan, maar in en om huis vind ik het ook al heerlijk. Ongestoord douchen of in bad. Met een boek of goede serie op de bank. Een wandeling maken. Alleen – of met een vriendin – lunchen. Ook dat zijn allemaal mogelijkheden om even op te laden als moeder. 

Foto’s Pexels: /foto/vrouw-in-grijze-tanktop-liggend-op-bed-3807729/ – pexels-olly-3807729.jpg

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 26, 2024 /