Geef je garderobe een opfrisbeurt met deze 4 tips

Het is altijd leuk om je garderobe een opfrisbeurt te geven. Zeker als je toe bent aan iets nieuws. Het maakt niet uit of je nu je kledingkast wilt opruimen of dat je juist uit bent op het veranderen van je stijl. Er zijn namelijk altijd verschillende manieren om je garderobe een makeover te geven. In dit artikel delen we vier handige tips om je garderobe een frisse uitstraling te geven.

Ruim je kledingkast op

Het begint allemaal met het opruimen van je kledingkast. Neem de tijd om al je kledingstukken door te nemen en te bepalen welke items je nog draagt en welke niet meer passen bij je stijl. Maak tijdens het opruimen drie stapels. Je maakt een stapel voor houden, wegdoen en twijfelgevallen. De items die je wilt houden kunnen netjes terug in je kast. Je kunt de andere items doneren of online verder verkopen. De twijfelgevallen kun je nog een keer passen en beslissen of je ze wilt houden of niet. Op deze manier creëer je meer ruimte in je kledingkast en voorkom je dat je kledingstukken hebt die je nooit meer draagt.

Voeg nieuwe items toe

Nu je je kledingkast hebt opgeruimd, is het tijd om nieuwe items toe te voegen. Kies voor kledingstukken die passen bij je stijl en die je goed kan combineren met de rest van je garderobe. Denk aan tijdloze basics zoals een witte blouse, een goed zittende jeans en een zwarte blazer. Ook kun je investeren in enkele trendy items die je outfit net dat beetje extra geven. Denk aan een opvallende tas of bijvoorbeeld een paar statement oorbellen. Kijk eens naar de collectie van terStal dameskleding voor inspiratie en trendy items die perfect passen bij jouw stijl. TerStal dameskleding is een winkelketen die een ruim assortiment aan trendy en betaalbare kleding biedt voor vrouwen van alle leeftijden. Ze hebben een collectie van comfortabele basics, trendy items en heel veel accessoires. Je zult hier dus altijd wel slagen. 

Mix en match met verschillende kledingstukken

Een van de leukste manieren om je garderobe een opfrisbeurt te geven is door te mixen en matchen met je kledingstukken. Dameskleding verandert elk seizoen weer. Het is dus belangrijk om genoeg basics in huis te hebben. Deze kun je namelijk makkelijk combineren met andere kledingstukken. Combineer bijvoorbeeld een basic t-shirt met een opvallende rok of draag een oversized trui over een strakke broek. Het is belangrijk om verschillende stijlen en kleuren met elkaar te combineren. Zo creëer je telkens weer nieuwe en verrassende outfits. Durf te experimenteren en laat je creativiteit de vrije loop. Zo zul je zien dat je met dezelfde kledingstukken telkens weer nieuwe looks kunt creëren.

Accessoires kunnen het verschil maken

Accessoires zijn de finishing touch van elke outfit en kunnen je look helemaal afmaken. Denk aan een mooie sjaal, een statement ketting of een paar opvallende schoenen. Door te spelen met accessoires kun je je outfit een persoonlijke touch geven en je stijl verder uitdragen. Kies accessoires die passen bij de kleuren en stijl van je kledingstukken en experimenteer met verschillende combinaties. Zo kun je met een paar simpele accessoires je outfit een totaal andere uitstraling geven. Je hebt niet veel nodig om je outfit snel op te leuken.

Foto: aangeleverd, via Pixabay – women-clothes-483833_1280.jpg

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 27, 2024 /