Zo gaat een elektrische fiets verzekeren in zijn werk
Elektrische fietsen zijn heel comfortabel. Dankzij de trapondersteuning fiets je altijd lekker vlot, of je nu harde tegenwind hebt of niet. Helaas komen deze fietsen wel met een prijskaartje. Soms kunnen de prijzen oplopen tot vele duizenden euro’s. Geen gek idee dus om een verzekering af te sluiten voor je elektrische fiets. Heb je dat nog niet gedaan? Dan is dit artikel voor jou. In deze blog vertellen we je namelijk hoe het verzekeren van je elektrische fiets in zijn werk gaat. Na het lezen hiervan weet je wat je kunt verwachten en kun je snel een verzekering afsluiten voor je fiets.
Verzekeringen vergelijken
Het afsluiten van een verzekering begint voor veel mensen met vergelijken. Verzekeraars mogen zelf bepalen welke premie ze rekenen voor hun verzekeringen. Bovendien mogen ze zelf bepalen welke dekking hun polissen bieden. Het gevolg hiervan is dat de verzekeraars verschillende prijzen en verschillende dekkingen bieden.
Pak er eens een vergelijkingswebsite voor fietsverzekeringen bij en leg daar de verschillende opties naast elkaar. Probeer te zoeken naar de verzekering die de beste dekking biedt voor de beste prijs. Kijk dus niet alleen naar de premie, maar ook naar de dekking die je ervoor terugkrijgt!
Verzekering afsluiten
Heb je een goede optie gevonden, dan kun je je elektrische fiets verzekeren. Vaak kun je via de website van de verzekeraar binnen enkele minuten je aanvraag al versturen. Als de verzekeraar vraagt welk type fiets je wilt verzekeren, dan kies je waarschijnlijk voor “elektrische stadsfiets”. Heb je een fatbike, dan kies je uiteraard die optie.
Naast het type fiets zal de verzekeraar je ook nog wat andere vragen stellen over de fiets die je wilt verzekeren. Zo zul je waarschijnlijk gevraagd worden om de aankoopdatum en het aankoopbedrag. Daarnaast wordt er ook om wat informatie over jouzelf gevraagd, zoals je leeftijd en je adres.
Juiste slot gebruiken
Wil je je fiets verzekeren, dan moet je je wel houden aan de voorwaarden van de verzekeraar. Voor het verzekeren van elektrische fietsen geldt de voorwaarde dat je altijd het juiste slot gebruikt om de fiets op slot te zetten. Je verzekert de fiets tenslotte tegen diefstal, dus de verzekeraar wil zeker weten dat je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt om diefstal te voorkomen.
Een verzekerde elektrische fiets moet je daarom altijd op slot zetten met een ART2-slot. We hopen dat het je nooit overkomt, maar mocht het gebeuren dat je fiets gestolen wordt, dan zal je verzekeraar je vragen om ze beide sleutels van het slot toe te sturen. Een sleutel met gebruikssporen, waarmee je de fiets op slot hebt gezet, en de reservesleutel. Zo weet de verzekeraar zeker dat je fiets wel op slot stond toen hij gestolen werd en dat de diefstal jou dus niet te verwijten valt.
Foto: aangeleverd pexels-adam-dubec-745977-1595483.jpg
Twijfel jij over je kinderwens?
- Lees mijn boek De Twijfelmoeder.
- Schrijf je in voor de nieuwsbrief (en krijg als eerste een seintje als de nieuwe interview-serie online gaat).
- In gesprek met een professional over je twijfels? Plan direct een afspraak in of mail voor mogelijkheden in avond / weekend.
- Kom bij de Facebook-groep Twijfel over kinderwens (of ga naar de groep voor mannen).
augustus 26, 2024 /
Gezin